Tort migdałowo - waniliowy
Dziś przedstawiam wam ciasto, które bardzo łatwo się przygotowuje, a jednocześnie jest bardzo smaczne. Łączy ono w sobie smaki migdałów, białej czekolady oraz wanilii. Idealne połączenie dla każdego łasucha. Wypróbujcie ten przepis u siebie :)
- biszkopt migdałowy (przygotowany z przepisu: http://kulinarniepokrecona.blogspot.com/2016/09/biszkopt-migdaowy.html),
- 1 marchewka,
- 2 śmietany kremówki,
- 2 białe czekolady,
- 1 wanilia,
- dżem brzoskwiniowy,
- chipsy czekoladowe.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej laskę wanilii oraz rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady. Biszkopt kroimy na pół i jedną jego część smarujemy dżemem brzoskwiniowym. Potem kładziemy około 3/4 kremu oraz drugą część biszkoptu. Na wierzch kładziemy pozostały krem. Wszystko dekorujemy chipsami czekoladowymi.
Smacznego!
0 komentarze