Spaghetti


Tym razem odrobina makaronu w mojej kuchni, czyli spaghetti. Danie dosyć proste do przyrządzenia, nawet kucharze z małym doświadczeniem mogą wypróbować ten przepis. To potrawa z kuchni włoskiej, która bardzo dobrze smakuje, a jednocześnie zrobienie jej nie zajmuje aż tak dużo czasu.




 
        • 0,5 kg pomidorów,
        • 1 marchewka,
        • 0,25 kg mięsa wołowego mielonego,
        • 1 cebula,
        • 1 ząbek czosnku,
        • kilka łyżek oliwy z oliwek,
        • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek,
        • dodatkowo: makaron, parmezan.



Na początek obieramy wszystkie warzywa i kroimy je w kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę, czosnek i marchewkę. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. W międzyczasie sparzamy pomidory gorącą wodą, żeby można je było łatwo obrać ze skórki i kroimy na drobno. Dorzucamy je do patelni i wszystko przyprawiamy. Danie podajemy z makaronem (ugotowanym według przepisu), startym parmezanem i listkami bazylii.

Smacznego!

You Might Also Like

0 komentarze