Spaghetti
Tym razem odrobina makaronu w mojej kuchni, czyli spaghetti. Danie dosyć proste do przyrządzenia, nawet kucharze z małym doświadczeniem mogą wypróbować ten przepis. To potrawa z kuchni włoskiej, która bardzo dobrze smakuje, a jednocześnie zrobienie jej nie zajmuje aż tak dużo czasu.
- 0,5 kg pomidorów,
- 1 marchewka,
- 0,25 kg mięsa wołowego mielonego,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- kilka łyżek oliwy z oliwek,
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek,
- dodatkowo: makaron, parmezan.
Na początek obieramy wszystkie warzywa i kroimy je w kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę, czosnek i marchewkę. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone. W międzyczasie sparzamy pomidory gorącą wodą, żeby można je było łatwo obrać ze skórki i kroimy na drobno. Dorzucamy je do patelni i wszystko przyprawiamy. Danie podajemy z makaronem (ugotowanym według przepisu), startym parmezanem i listkami bazylii.
Smacznego!
0 komentarze