Sos serowy
Dzisiaj polecam wam sos serowy. Możecie w nim poczuć połączenie trzech różnych serów: czarnej perły, parmezanu i goudy. Sos serowy jest dosyć ciężkostrawnym daniem, dlatego warto przygotować dla siebie odrobinę mniejsze porcje niż zazwyczaj. Smacznego!
- 30 dag makaronu,
- 10 dag parmezanu,
- 10 dag sera czarnej perły,
- 10 dag sera żółtego,
- szczypiorek,
- 1 czerwona cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- śmietana kremówka,
- przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, chilli.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek kroimy na drobną kostkę. Wszystko smażymy na małej ilości oliwek z oliwek. Dodajemy całą śmietanę kremówkę. Następnie dodajemy starte sery oraz doprawiamy do smaku. Wszystko gotujemy przez około 5 minut. Na talerz wykładamy makaron, sos serowy. Danie posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego! :)
0 komentarze