Sos serowy


Dzisiaj polecam wam sos serowy. Możecie w nim poczuć połączenie trzech różnych serów: czarnej perły, parmezanu i goudy. Sos serowy jest dosyć ciężkostrawnym daniem, dlatego warto przygotować dla siebie odrobinę mniejsze porcje niż zazwyczaj. Smacznego!




 
  • 30 dag makaronu,
  • 10 dag parmezanu,
  • 10 dag sera czarnej perły,
  • 10 dag sera żółtego,
  • szczypiorek,
  • 1 czerwona cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • śmietana kremówka,
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, chilli.


Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek kroimy na drobną kostkę. Wszystko smażymy na małej ilości oliwek z oliwek. Dodajemy całą śmietanę kremówkę. Następnie dodajemy starte sery oraz doprawiamy do smaku. Wszystko gotujemy przez około 5 minut. Na talerz wykładamy makaron, sos serowy. Danie posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego! :)

You Might Also Like

0 komentarze