Bulion warzywny



Dzisiaj jest niedziela, więc w każdym polskim domu nie może zabraknąć rosołu. Na moim blogu przedstawiam wam bulion warzywny z lekką nutką mięsną. Polecam go wszystkim, którzy chcą zjeść delikatną zupę.


 



        • 1 porcja rosołowa,
        • 1 por,
        • 2 marchewki,
        • 1/2 selera naciowego,
        • 1 pietruszka,
        • natka z pietruszki i selera,
        • kilka liści bulionu,
        • sól,
        • pieprz,
        • 2 litry wody,
        • makaron.
Porcję rosołową wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wszystko powoli zagotowujemy i systematycznie zbieramy łyżką cedzakową powstającą szumowinę. Do rosołu wrzucamy obrane i pokrojone warzywa. Wszystko gotujemy przez jedną godzinę. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany bulion należy odcedzić. Rosół podajemy razem z natką pietruszki i kawałkami marchewki.

Smacznego!

You Might Also Like

0 komentarze