Bulion warzywny
Dzisiaj jest niedziela, więc w każdym polskim domu nie może zabraknąć rosołu. Na moim blogu przedstawiam wam bulion warzywny z lekką nutką mięsną. Polecam go wszystkim, którzy chcą zjeść delikatną zupę.
- 1 porcja rosołowa,
- 1 por,
- 2 marchewki,
- 1/2 selera naciowego,
- 1 pietruszka,
- natka z pietruszki i selera,
- kilka liści bulionu,
- sól,
- pieprz,
- 2 litry wody,
- makaron.
Porcję rosołową wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Wszystko powoli zagotowujemy i systematycznie zbieramy łyżką cedzakową powstającą szumowinę. Do rosołu wrzucamy obrane i pokrojone warzywa. Wszystko gotujemy przez jedną godzinę. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany bulion należy odcedzić. Rosół podajemy razem z natką pietruszki i kawałkami marchewki.
Smacznego!
0 komentarze