Jajecznica z prosciutto i szczypiorkiem
Nie ma nic lepszego na początek dnia niż dobre i pożywne śniadanko :) Dlatego dzisiaj zajadam się jajecznicą z prosciutto i szczypiorkiem. Szynka długo dojrzewająca jest odrobinę słona, więc uważajcie przy doprawianiu do smaku jajecznicy. Niewielka ilość soli oraz pieprzu zdecydowanie wystarczy. Spróbujcie sami ! :)
- 7 jajek,
- 10 dag prosciutto,
- pęczek szczypiorku,
- łyżka masła,
- przyprawy: sól, pieprz.
- Masło rozpuszczamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do niego pokrojone w plasterki prosciutto. Wszystko podsmażamy przez około 3 minuty.
- Do patelni wybijamy jajka. Wszystko mieszamy. Jajecznicę smażymy do ścięcia jajek.
- Pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Wierz jajecznicy dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
0 komentarze