Jajecznica z prosciutto i szczypiorkiem




Nie ma nic lepszego na początek dnia niż dobre i pożywne śniadanko :) Dlatego dzisiaj zajadam się jajecznicą z prosciutto i szczypiorkiem. Szynka długo dojrzewająca jest odrobinę słona, więc uważajcie przy doprawianiu do smaku jajecznicy. Niewielka ilość soli oraz pieprzu  zdecydowanie wystarczy. Spróbujcie sami ! :)





  • 7 jajek,
  • 10 dag prosciutto,
  • pęczek szczypiorku,
  • łyżka masła,
  • przyprawy: sól, pieprz.


  1. Masło rozpuszczamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do niego pokrojone w plasterki prosciutto. Wszystko podsmażamy przez około 3 minuty. 
  2. Do patelni wybijamy jajka. Wszystko mieszamy. Jajecznicę smażymy do ścięcia jajek.
  3. Pod koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Wierz jajecznicy dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego! :)



You Might Also Like

0 komentarze