Babka cytrynowa
Weekend się zaczyna, więc nie może zabraknąć ciasta do kawy. Ja dzisiaj przygotowałam babkę cytrynową. Jest bardzo prosta do wykonania. Ciasto wyszło lekko wilgotne i czuć w nim posmak cytrusów. Nie pozostaje Wam nic innego jak wypróbować ten przepis. Polecam szczególnie dla osób zapracowanych, mających chęć na coś słodkiego. Dobrego weekendu !!! :)
- 25 dag masła,
- 1 szklanka cukru,
- 4 jajka,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- sok z 1 cytryny,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru pudru.
Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem formy (u mnie keksówka) i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy je cukrem pudrem.
0 komentarze