Fit babeczki czekoladowe


Lubicie wcinać czekoladę? Może macie ochotę na zjedzenie jej w wersji fit? Mam dla was idealną propozycję: babeczki czekoladowe. Wykonane są one z ... czerwonej fasoli. Nie przerażajcie się tak od razu, są naprawdę pyszne. Idealne do popołudniowej kawy :) Zapraszam serdecznie i smacznego :)





  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 3 łyżki kakao,
  • 4 łyżki miodu,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego,
  • 3 łyżki cukru waniliowego,
  • 5 łyżki mąki pełnoziarnistej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody,
  • dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu, garść ulubionych bakalii.

Czerwoną fasolę rozdrabniamy blenderem. Dodajemy do niej wszystkie składki (oprócz dżemu i bakalii), na przemian mokre z suchymi. Babeczki pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 40 minut (do tak zwanego "suchego patyczka").
Po ostygnięciu smarujemy je ulubionym dżemem (u mnie figowy) oraz posypujemy posiekanymi bakaliami (u mnie wiórka kokosowe i żurawina).

Smacznego! :)


You Might Also Like

2 komentarze