Fit babeczki czekoladowe
Lubicie wcinać czekoladę? Może macie ochotę na zjedzenie jej w wersji fit? Mam dla was idealną propozycję: babeczki czekoladowe. Wykonane są one z ... czerwonej fasoli. Nie przerażajcie się tak od razu, są naprawdę pyszne. Idealne do popołudniowej kawy :) Zapraszam serdecznie i smacznego :)
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 3 łyżki kakao,
- 4 łyżki miodu,
- 2 jajka,
- 3 łyżki oleju,
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego,
- 3 łyżki cukru waniliowego,
- 5 łyżki mąki pełnoziarnistej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody,
- dodatkowo: 1 słoiczek ulubionego dżemu, garść ulubionych bakalii.
Czerwoną fasolę rozdrabniamy blenderem. Dodajemy do niej wszystkie składki (oprócz dżemu i bakalii), na przemian mokre z suchymi. Babeczki pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 40 minut (do tak zwanego "suchego patyczka").
Po ostygnięciu smarujemy je ulubionym dżemem (u mnie figowy) oraz posypujemy posiekanymi bakaliami (u mnie wiórka kokosowe i żurawina).
Po ostygnięciu smarujemy je ulubionym dżemem (u mnie figowy) oraz posypujemy posiekanymi bakaliami (u mnie wiórka kokosowe i żurawina).
Smacznego! :)
2 komentarze
mniam pyyycha!
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie! :)
OdpowiedzUsuń