Pasta śmietanowa z łososiem i szpinakiem
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzonego łososia. Mogłabym go jeść codziennie :) Dlatego przedstawiam Was przepis na makaron z sosem śmietanowym z dodatkiem łososia i szpinaku. Taki obiad przygotujecie w bardzo krótkim czasie, a smakuje świetnie. Polecam !!!
- 10 dag wędzonego łososia,
- 150 ml śmietany 36%,
- 250 g świeżego szpinaku,
- makaron tagliatelle,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- przyprawy: sól, pieprz.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy do niej szpinak. Wszystko podsmażamy przez jakieś 5 minut.
- Następnie dodajemy śmietanę kremówkę i przyprawiamy do smaku. Doprowadzamy śmietanę do wrzenia i dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia. Wszystko razem mieszamy i gotujemy przez około 2 minuty.
- W międzyczasie przygotowujemy makaron tagliatelle, według przepisu na opakowaniu.
- Przygotowany makaron mieszamy z sosem.
Smacznego! :)
0 komentarze