Pasta śmietanowa z łososiem i szpinakiem



Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzonego łososia. Mogłabym go jeść codziennie :) Dlatego przedstawiam Was przepis na makaron z sosem śmietanowym z dodatkiem łososia i szpinaku. Taki obiad przygotujecie w bardzo krótkim czasie, a smakuje świetnie. Polecam !!!




  • 10 dag wędzonego łososia,
  • 150 ml śmietany 36%,
  • 250 g świeżego szpinaku,
  • makaron tagliatelle, 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • przyprawy: sól, pieprz.


  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy do niej szpinak. Wszystko podsmażamy przez jakieś 5 minut.
  2. Następnie dodajemy śmietanę kremówkę i przyprawiamy do smaku. Doprowadzamy śmietanę do wrzenia i dodajemy rozdrobnionego wędzonego łososia. Wszystko  razem mieszamy i gotujemy przez około 2 minuty.
  3. W międzyczasie przygotowujemy makaron tagliatelle, według przepisu na opakowaniu.
  4. Przygotowany makaron mieszamy z sosem.

Smacznego! :)



You Might Also Like

0 komentarze